Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΛΕΒΑΡΗ




Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι
Για  ακόμα  μια  φορά,  βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθούμε μια ραγδαία οπισθοδρόμηση σε πολλούς από τους τομείς που συνθέτουν τον κοινωνικό μας πολιτισμό.
Το  δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση κατοχυρώθηκε μετά από πολλούς αγώνες του εργατικού κινήματος και σημαίνει την υποχρέωση κάθε κράτους να εξασφαλίσει αυτό και όχι οι πολίτες ως μονάδες, σε όλους ανεξαιρέτως τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης ακόμα και όταν αυτοί δε θα μπορούσαν να εργαστούν είτε λόγω κάποιου προβλήματος υγείας είτε επειδή έκλεισαν τον παραγωγικό τους κύκλο.
Η  συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,  αναιρώντας  μια – μια τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ακολουθεί πιστά την πολιτική γραμμή όλων  των  προηγούμενων  μνημονιακών  κυβερνήσεων  και  εργάζεται συστηματικά  για  την  απαξίωση  και  ουσιαστική  κατάργηση δημοκρατικών αρχών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι νομοθετικοί της σχεδιασμοί,  η  δική  της  εκδοχή  για  την  αναδιάρθρωση  του ασφαλιστικού συστήματος το επιβεβαιώνουν. Η κυβέρνηση Τσίπρα, απαγγέλλοντας και αυτή με τη σειρά της τη γνωστή επωδό «πρόκειται για αναγκαία μέτρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού  συστήματος»  μεριμνά  μόνο για  την  τήρηση  των δεσμεύσεων που ανέλαβε με το τρίτο μνημόνιο, επιδιώκοντας να είναι συνεπής προς τα ξένα κέντρα εξουσίας.
Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,
Έχουμε το καθήκον KAI την υποχρέωση απέναντι όχι μόνο στους εαυτούς  μας  αλλά  και  στις  επόμενες  γενιές  Ελλήνων  να  θέσουμε οριστικό  και  αταλάντευτο  φραγμό στις  κυβερνητικές  αυθαιρεσίες. Οφείλουμε να προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας, να υπερασπιστούμε το  δημόσιο  και  κοινωνικό  χαρακτήρα  της  ασφάλισης. 
Γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους να λάβουν μέρος στη Γενική Απεργία της 4ηςΦεβρουαρίου 2016 και να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στον Πύργο, μπροστά από το Διοικητήριο στις 11:00 το πρωί .
Ακυρώνουμε τα σχέδια διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος
Πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε
 


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος


Θεόδωρος Τσίπας
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
Η Γενική Γραμματέας


Ιωάννα Γιαννέλου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.