Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας. 24-6-2017



                                                                                         Πύργος         25  Ιουνίου  2017 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24-6-2017 στον Πύργο, συνάντηση μελών του Δ.Σ. του ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ. Ηλείας και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
Καταθέσαμε στον Υφυπουργό την διαφωνία μας για τις ρυθμίσεις που επέρχονται με το άρθρο 46 του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις», υποστηρίξαμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας για το θέμα όπως αυτές αναλυτικά έχουν καταγραφεί στην επιστολή που του είχαμε καταθέσει και ζητήσαμε την απόσυρσή του.
Συγκεκριμένα εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για:
Α. το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρεί να αποδώσει master στους αποφοίτους σχολών 5ετούς φοίτησης αναδρομικά από τον χρόνο κτήσης του πτυχίου τους,

Β. τη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής καθορισμού του πλαισίου πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες και για διαδικασία έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων με Προεδρικά Διατάγματα παρά τις υποσχέσεις για ρύθμιση των με νόμο.

Γ.  το διαχωρισμό των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι σε «προ» και «μετά» την έναρξη ισχύος του Ν.2916/01.


Ζητήσαμε να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των ΤΕ Μηχανικών :

·   Έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αντιστοιχούν στα προγράμματα σπουδών Μηχανικού των τμημάτων ΤΕΙ.

·   Χορήγηση βασικού τίτλου σπουδών μετά την 4ετη φοίτηση, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα (τίτλος του Bachelor) το οποίο θα αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα (χορήγηση master στο 5ο έτος, με αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών).

·   Ένταξη όλων των Μηχανικών σε ένα ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο με ίδια δικαιώματα, ίση μεταχείριση και διαχωρισμό των δικαιωμάτων ανάλογα με τα προσόντα του βασικού τίτλου σπουδών, τις επιπλέον σπουδές και την απόκτηση εμπειρίας, χωρίς αποκλεισμούς.

·         Κανέναν διαχωρισμό των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι σε «προ» και «μετά» την έναρξη ισχύος του Ν. 2916/01 .

 

Ο κ. Μπαξεβανάκης, μας διαβεβαίωσε ότι θα αξιολογήσει τις προτάσεις μας, θα τις μεταφέρει στον Υπουργό και θα μας απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου