Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

H ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




Πύργος     30 Νοεμβρίου 2017      

                 Αριθ. Πρωτ.: 20            


ΠΡΟΣ:
Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.
email:  info@pomitedy.gr


ΚΟΙΝ.:
1. Μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδίας
2. Πρωτοβάθμιους Συλλόγους



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Η σχεδιασμένη απαξίωση του κλάδου μας από την κυβέρνηση σε μια σειρά από θέματα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφασή του, καλεί την Ομοσπονδία να προχωρήσει άμεσα σε δυναμικότερη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος του κλάδου μας, σχετικά με την δημιουργία πόρου, αντίστοιχου με τον πόρο 6 ‰ για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται επί τόσους μήνες ο εμπαιγμός ενός ολόκληρου κλάδου. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη, μας αναγνωρίζουν το απόλυτο δίκιο του αιτήματός μας !!!
Λαμβάνοντας υπόψη ότι, μέχρι σήμερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρότι είχε δεσμευτεί δεν φαίνεται να έχει σκοπό να λύσει το θέμα και πλέον έχει παρέλθει κάθε χρονικό περιθώριο ανοχής των συναδέλφων, ΚΑΛΟΥΜΕ την Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά να αλλάξει τον τρόπο διεκδίκησης στο θέμα του πόρου. Πίσω από κλειστές πόρτες, με αμφιβόλου προθέσεων και αποτελεσμάτων επισκέψεις σε Υπουργεία, χωρίς κλιμάκωση των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων, δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το θέμα. Ζητούμε την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή των αποφάσεων των συνεδρίου και του Δ.Σ.. Πρέπει να σταματήσουμε πια να επιδεικνύουμε αμυντική στάση που σκοπό έχει μόνο να αποκρούει συνεχώς τα «χτυπήματα» και να βγούμε μπροστά διεκδικώντας τα αυτονόητα.
Ο σύλλογός μας με όλες του τις δυνάμεις, συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην επιχείρηση απαξίωσης του κλάδου μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων και θα συμμετέχει σε όποια κινητοποίηση αποφασιστεί από την Ομοσπονδία προκειμένου να δημιουργηθεί πόρος για τους Μηχανικούς ΤΕ.
Επιπλέον καλούμε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να μην λειτουργεί ως παραταξιακός εκπρόσωπος και να μην κάνει κατάχρηση του θεσμικού του ρόλου.  Στο συνδικαλιστικό κίνημα τα θεσμικά όργανα οφείλουν να εκπροσωπούν όλους τους συναδέλφους, οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι αποδεκτό.
Στις εποχές που διανύουμε το ζητούμενο είναι η αγωνιστική δράση, η διαρκής παρέμβαση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, η υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και όχι οι συνδικαλιστικές συμπεριφορές.



                                                                        Για το Δ.Σ.
                           Ο Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας     


                    Θεόδωρος Τσίπας                                              Έλενα Περιστεροπούλου

            Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε                                      Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου